Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Dr. Csehi Sándor TANÁR úr emlékére

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Csehi Sándor a Pallasz Athéné Egyetem Címzetes főiskolai tanára 2017.06.09. péntek hajnalban elhunyt.

Az elhunyt tiszteletére megemlékezést tartottak 2017.06.28-án este 19:00-kor a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Kar Anyagtechnológia Tanszéke előtt.

A csendes megemlékezésen beszédet mondott Gaál József Kecskemét alpolgármestere, valamint Dr. Boza Pál főiskolai tanár. 

 

"Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy Tanár úr itt hagyott bennünket!

Régi emlékek keveregnek bennem, amikor GAMF-os hallgatóként először találkoztam Csehi tanár úrral. Kicsit félelmetes volt határozott stílusa, de a rendkívül magas követelményeket támasztó Tanár mögött mindig érezhető volt az ember. Az acélok kémiai-fizikai tulajdonságait tartalmazó „telefonkönyv” biflázása, a vas-szén állapot ábra, vagy a „kötéltan” a csomó kötések tanulásakor nem mindig láttuk, hogy miért kell ez nekünk. Több mint 30 év távlatában már értjük. A sikertelen Zh-k, vizsgák emléke is megszépült. Maradt a tudás és szükségességének utólagos megértése.

Különösen fájó most, amikor Tanár úr szakértelmére mind nagyobb szükség lenne. A gyorsan fejlődő Kecskemét térségi ipara, egyre nagyobb léptékben igényli az anyagtechnológiai, hőkezelési szakértelmet. Most, amikor komolyan elkezdődött egy hiányt pótló hőkezelő üzem tervezése.

Csehi Tanár úr űrt hagyott maga után. Egy igazi tanáregyéniség távozott, amilyen nem születik minden nap. Olyan szakember, aki – ha lehet egyáltalán ilyet mondani – mindent tudott a fémek szerkezetéről, a hőkezelés titokzatos világáról. Olyan ember, aki hiányozni fog. Hiányozni fog golf sapkás, verseny kerékpáros alakja Kecskemétről!

Csehi Tanár úr, nyugodj békében!

Gaál József
 Szimikron Kft.
 Kecskemét alpolgármestere"

"Kedves Kollégák, Kedves Barátaim!

Dr. Csehi Sándor címzetes főiskolai tanár 2017. június 09 - én pénteken elhunyt.

Engedjék meg, hogy a kollégák nevében visszaemlékezzek Sándorra.

Nem volt családja, de végül kialakított magának a családhoz hasonló olyan kötődést, amely végig kísérte, meghatározta egész életét.

A teljesség igénye nélkül ezek a következők voltak:

  • az anyagtudományhoz való kötődése,
  • a biciklizése, a foci szeretete,
  • a különleges személyisége,
  • az egyedi megjelenése,
  • az oktatás szeretete, oktatási módszere (szigorú számonkérése),
  • az állatok iránti elkötelezettsége.

Sarkos kemény vélemény nyilvánítása sokszor nem esett jól a kollégáknak, sőt a hallgatóknak sem. Ennek ellenére a végzett hallgatók tisztelték és évfolyam találkozókon Sanyi megjelenése volt a „fő-műsorszám”.

Azok akik „közelebb” kerültek hozzá a külső megjelenés, megítélés mögött egy érző, segítőkész embert találtak.
Fazekas István volt TDK dolgozatot készítő hallgatónk hirtelen halálát nehezen dolgozta fel tavaly, mert Istvánnak is közel hasonló hobbijai voltak és egy életre szóló barátság alakult ki köztük. István felesége kérte, hogy ma este az Ő nevében is gyújtsunk gyertyát!

Engedjétek, meg hogy Márai Sándor gondolataival zárjam megemlékezésemet:

„Minden gyakorlat, tapasztalat, óvatosság hiábavaló. Nem segít semmi, a végén el kell égni, ha azt akarod, hogy valami megmaradjon abból, ami életed értelme volt.”

 Úgy érzem Sanyi ezeknek a gondolatoknak eleget tett!

Nyugodj békében, emlékedet megőrizzük!

Dr. Boza Pál
főiskolai tanár Pallasz Athéné Egyetem,
GAMF Műszaki Informatikai Kar"

Parnereink