Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

TDK MUNKA KIÍRÁSOK A GAMF KARON

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Drenyovszki RajmundDrenyovszki Rajmund

e-mail: drenyovszki.rajmund@gamf.kefo.hu
Iroda: 4/205

A Kecskeméti Főiskolán szerezte meg főiskolai diplomáját műszaki informatikából, majd a BME-n a mérnökinformatika MSC-t. Jelenleg PhD tanulmányait végzi a Pannon Egyetem Informatikai Tudományok Doktori Iskolájában, témája az újgenerációs villamos hálózatok algoritmusainak kidolgozásához köthető. Gyakran vállal TDK-n témavezetői tevékenységet.

 

TDK TEMATIKÁK


„Smarty" járművezérlőre algoritmusok fejlesztése

Rövid összefoglaló:
Egy kutatási témánkban (Smarter Transport) járművekben alkalmazható, vezetőt segítő beágyazott vezérlő rendszert fejlesztünk (neve: Smarty), aminek működéséhez algoritmusokat szeretnénk létrehozni. Ilyen pl. a szenzorok jeleinek (hőmérséklet, páratartalom, gyorsulás, yaw-rate, stb.) folyamatos mentése és azok, időközönként Wifi-n keresztül történő továbbítása út mellett elhelyezett egységek részére. Másik algoritmus a jármű menet közben becsüli az addig megtett pályája és más adatok (GPS, dinamikai jellemzők, betáplált menetirány) segítségével a következő másodpercekre a pályát (tehát hova és milyen útvonalon halad tovább a jármű). Harmadik elképzelhető feladat már a pályabecslésre épül és a célja a veszélyes helyzetek (pl. lehetséges ütközés) előrejelzése és a sofőr figyelmeztetése.


Kódgenerálás MATLAB és Simulink segítségével mikrovezérlőre

Rövid összefoglaló:
Beágyazott rendszerek fejlesztése során egy lehetőség, hogy az alkalmazásunkat/algoritmusunkat először PC-n pl. MATLAB környezetben írjuk meg, aminek helyességéről könnyen meg tudunk győződni. A tesztelést követően a C kódot nem kézzel írjuk meg magunk, hanem helyette automatikus kódgenerálással hozzuk létre. A feladat során a MATLAB/Simulink környezetben meglévő kódgenerálási lehetőségeket kellene felderíteni, majd egy mintapéldán keresztül bemutatni használatukat.  

Parnereink