Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Logisztikai mérnöki alapszak BSc ÚJ!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Felvételiző!

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar partnervállalalati részéről komoly igény jelentkezett a logisztikai mérnöki alapszak beindítására, ezért a kar kialakította a képzés feltételeit és engedélyeztette a szak indítását. A 2017/18-as tanévben így már logisztikai mérnök hallgatói is lehetnek a karnak, és Te is ott lehetsz az elsők között. Mint valamennyi alapszak, ez is indul duális képzési formában is. A nagy érdeklődést jelzi, hogy már az induláskor 7 cég várja a jelentkezőket. A logisztika mindenhol ott van, ezért Rád is nagy szükség lesz. Ráadásul termelési logisztika szakirány csak itt van az egész országban.Tájékozódj és ragadd meg a lehetőséget!

 A szak képzési célja

A képzési idő nappali és levelező tagozaton: 7 félév

Duális és nem duális típusú képzési formában is 

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: logisztikai mérnök

Végzett logisztikai mérnökként képes leszel a vállalatokon belüli és a vállalatok közötti anyag- és információáramlást megtervezni és hatékonyan működtetni.  Ehhez nemcsak a logisztikai folyamatokat, rendszereket és eszközöket ismered majd, hanem rendelkezel olyan természettudományos, műszaki, gazdasági, menedzsment-, informatikai, ipari és közlekedéstechnológiai ismeretekkel, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy teljes körűen átlásd és megértsd, mi történik egy gyártóüzemben.

Választható specializáció

Termelési logisztika

A logisztika a gazdaság számos területén jelen van.  A szak keretében a GAMF Műszaki és Informatikai Kar termelési logisztika szakirányt indít, mert a gyártóvállalatok részéről óriási igény jelentkezett ilyen szakemberek képzésére.   A szakirány nagy hangsúlyt helyez a termelési ellátási lánc fő anyagáramlási folyamatainak  ̶  beszerzés, termelés, elosztás és kiszolgálás  ̶   bemutatására. (Nem baj, ha még nem érted, ezt fogod megtanulni.)  Különösen előnyös számodra, hogy a cégek már a tananyag összeállításában is közreműködtek, a képzés során pedig számos valós gyakorlati probléma megoldásában is várják ötleteidet.  Ha pedig valamelyik vállalathoz be tudsz jutni duális hallgatóként, akkor közvetlenül  a termelésben is tapasztalatokat szerezhetsz.  

Fontosabb tantárgyak

Természettudományi alapozó ismeretek: analízis, fizika, kémia,  informatika, anyagismeret,  matematikai alapismeretek, fizika kezdőknek, műszaki mechanika, környezetvédelem, hő- és áramlástan, valószínűség-számítás és statisztika, elektrotechnika és elektronika

Társadalomtudományi, jogi és közgazdaságtudományi alapozó ismeretek: közgazdaságtan, munkavédelem, vállalkozás-gazdaságtan, menedzsment, csoportok menedzselése, pénzügyi számvitel, közlekedés, vám- és logisztikai jog

Szakmai törzsanyag: logisztikai alapismeretek, géptan alapjai, info- és üzleti kommunikáció, gépipari technológiák, integrált vállalatirányítási rendszerek, műszaki ábrázolás, minőségmenedzsment, járművek és mobilgépek, járműelemek, ellátási lánc menedzsment, ipari információs rendszerek, nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás, termelésmenedzsment, logisztikai hálózatok, készletgazdálkodás, gyártórendszerek, ellátási lánc optimalizáció és szimuláció, irányítástechnika

Tanterv

Kinek ajánljuk?

A logisztikai mérnöki alapszakot Neked ajánljuk,

 • ha szeretnél olyan szakemberré válni, akit jobbnál jobb állásajánlatokkal várnak a cégek,  
 • ha sikeres pályafutásra vágysz, ahol mindig van előrelépés,
 • ha érdekel,  hogy  mi történik a termelés során,
 • ha fogékony vagy minden területen az újdonságokra,
 • ha általában szívesen „agyalsz” azon, hogyan lehetne valamit jobban csinálni,
 • ha jó csapatjátékos vagy,
 • ha nem riadsz meg attól, hogy fontos pontja leszel egy „gépezetnek”.

Miért éppen GAMF Műszaki és Informatikai Kar?

 • A „GAMF” nagy múltú, híres műszaki felsőoktatási intézmény, ahonnan szívesen veszik fel a végzősöket a cégek.
 • A logisztikai mérnök szak új szakként indul a legkorszerűbb ismeretekkel.
 • Termelési logisztika szakirány csak itt van az egész országban.
 • A tananyag összeállításában részt vettek a partnercégek, valamint a Brémai Gazdasági és Logisztikai Főiskola szakemberei is.
 • Számos valós gyakorlati projektfeladattal találkozhatsz tanulmányaid során.
 • Már most több duális partnercég várja a jelentkezésed a duális képzésre, ami nemcsak nagyobb kihívást, több gyakorlati tapasztalatot, de fizetést is jelent számodra a tanulmányaid ideje alatt. (Ha jól teljesítesz, akkor pedig állásajánlatot. Persze, ez még odébb van.)
 • Partnerünk, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány ösztöndíjat ajánlott fel a legjobban teljesítő logisztikai mérnöki alapszakos hallgatók számára. A feltételeket hamarosan meghatározza az alapítvány kuratóriuma.

Ha szeretnél még többet megtudni a szakról, kérdezz bátran: 

Dr. Lelkes Zoltán
E-mail: lelkes.zoltan@gamf.kefo.hu

Tóth József
E-mail: toth.jozsef@gamf.kefo.hu


 Üzenhetsz a facebookon is: Kecskeméti egyetemista leszek
Parnereink